Підключення сканера штрих-коду до смартфонів або планшетів

Останнім часом значно почастішали питання пов'язані з використанням смартфонів та планшетів у режимі POS пристроїв. Зазвичай, це клієнти мають встановлені ними пРРО чи програми автоматизації торгівлі різного типу. На наш погляд, смартфон чи планшет не дуже підходить для вирішення таких завдань у роздрібній торгівлі з великим оборотом. Але для невеликих завдань все ж таки можуть використовуватися. Так як ні смартфон, ні планшет спочатку не готували до такої роботи, тому виникають питання у клієнтів щодо підключення периферійних пристроїв-принтерів, сканерів штрих-коду і т.д.

Як підключити сканер штрих-кодів до смартфона або планшета?

Це питання звучить дедалі частіше. Це пов'язано із введенням законопроекту, який передбачає обов'язкове введення у фіксальний чек акцизної марки. Ну і звичайно, робота зі сканером штрих-кодів значно спрощує обробку товарної бази, введення товару в чек та  інших операцій.

Для зручності та розуміння процесу, розділимо його на етапи.

1-ЕТАП: Підбір моделі сканера штрих-кодів

Слід зазначити, що не всі моделі обладнання можна підключити до смартфона. Як правило, необхідно зупинити свій вибір на бездротових сканерах. Зокрема, на сканерах штрих-кодів, що використовують технологію Bluetooth. І одразу скажемо, навіть такі пристрої не завжди можна підключити. Оптимальним варіантом є модель бездротовий сканер C750. Модель ідеально підходить для підключення до систем Android i iOS

Подключение сканера штрих кода к смартфонам или планшетам.                                        П                                                                                                     

 

2-ЕТАП: Підключення сканеру до планшету або смартфону

Підключення сканера здійснюється через бездротовий зв'язок. При підключенні до стаціонарного ПК необхідно використовувати USB адаптер, який постачається в комплекті зі сканером. А ось при підключенні його до смартфону або планшета використовувати USB адаптер не вдасться. Для з'єднання цих пристроїв необхідно активувати режим Bluetooth на Вашому пристрої та вибрати потрібний пристрій для пари.  Процес підключення сканера до планшета або смартфона не складний і доступний навіть користувачу-початківцю.  Але раптом у вас виникнуть складнощі - ми завжди готові Вам прийти на допомогу!