Ваги медичні лабораторні

Ваги медичні лабораторні призначені для досліджень у галузі фармацевтики та медицини, хімії та криміналістики, в ювелірній справі. Це високоточне обладнання, що забезпечує максимальну достовірність результатів зважування, визначаючи вагу об'єкта з точністю до тисячних часток грама. Від бездоганності цих пристроїв залежить чистота експериментів, успішність дослідницької роботи, правильність результатів аналізу.

Весы медицинские лабораторные

Основні характеристики та переваги медичних лабораторних ваг

Вибрати потрібні медичні лабораторні ваги можна після ретельного вивчення їх характеристик. Вимоги до медичних лабораторій можуть відрізнятися.

Тому правильніше орієнтуватися на такі особливості:

  • мінімальне та максимальне значення (діапазон зважування);
  • ціна поділу (мінімальне значення кроку виміру);
  • принцип роботи (механіка, електроніка);
  • рівень пиловологозахисту (International Protect);
  • клас точності;
  • час стабілізації;
  • похибка вимірів;
  • швидкість реакції на вантаж;
  • набір функцій;
  • додаткові можливості.

Принцип дії поділяє прилади на механічні та електронні. Але точна медична вага з тензометричним датчиком значно обігнала за всіма параметрами класичні прилади з чашами і гирками. Сучасні технології наділили їх незаперечними перевагами: висока достовірність вимірів; швидкість проведення зважувань; зручність та простота експлуатації; функціональність. Детально дізнатися про клас точності, індивідуальні можливості та особливості кожної конкретної моделі електронних лабораторних медичних ваг можна на сайті компанії. Там же можна замовити та купити обраний прилад.

Стандартні та спеціальні функції лабораторного медичного обладнання

Медичні лабораторні ваги, залежно від модифікації, мають низку стандартних та унікальних можливостей. Прилади постійно вдосконалюються. Більшість з них отримали інтерфейс для підключення до ПК, отримали можливість реєструвати користувачів, встановлювати захисний пароль, вести базу даних, створювати звіт. В опціях лабораторних приладів є як стандартні, так і спеціальні функції: захист від навантаження; автоматичне калібрування; вибір мови та одиниці виміру; визначення густини як рідких, так і твердих зразків; усереднення для роботи у нестабільних умовах; довішування (компенсація маси тари); лічильний режим (визначення кількості об'єктів за загальною масою); підсумовування результатів серії зважувань; контроль (перевірка відповідності ваги зразка заданому діапазону); процентне зважування; виведення показників на друк. Крім цього варто приділити увагу та оснащеності приладів для медичних лабораторій. Тут важливі розміри пристрою, форма та матеріал виготовлення платформи, тип дисплея та клавіатури. При необхідності захисту процесу зважування від повітряних потоків, краще купити медичні лабораторні ваги із закритою камерою. Захисний бокс може бути знімним і мати одну або кілька сторін доступу до зразка. Важливий критерій – наявність та тип підключень. Зв'язок з ПК дозволить автоматизувати та оптимізувати роботу з приладом.

Придбання ваги від надійних виробників і постачальників — запорука якості виробу. Крім того, на представлені моделі діє річна гарантія.