Ваги для фасування продукції: особливості, функції та призначення

Терези для фасування застосовуються в багатьох сферах торговельної діяльності. Вони потрібні в магазинах і маркетах різних напрямків, на кухнях ресторанів, в кафе, в побуті. Пристрої актуальні як контрольні ваги, для зважування товарів у відділах самообслуговування, у закладах фуд-корту, де потрібно визначити вартість порції, у фармацевтиці, а також для складських робіт. Це трохи менш функціональний, але більш економічний у плані ціни (порівняно з класичними торговими вагами) варіант обладнання. Доступних опцій достатньо, щоб спростити робочий процес, ведення обліку, відпустку вагового товару та інші операції.

Різновиди фасувальних ваг

Основним призначенням всіх типів такого обладнання є визначення маси товару.

Виробники пропонують три види цих приладів:

  • технічні, що застосовуються, переважно, в лабораторіях, на підприємствах, у сільському господарстві, складах;
  • з підвищеним захистом від вологи та пилу - для робіт у несприятливому середовищі (склади, виробництво), а також експлуатації в умовах кухні;
  • з двостороннім дисплеєм – для торгових операцій.

Пило- та вологозахищеність важливі і при зважуванні «вологих» продуктів (м'ясо, ягоди), сипких товарів тонкої структури (борошно, крохмаль).

За наявності функції "порція" це обладнання ділиться на:

  • порційні загального призначення (склади, торгові точки, підприємства комунального харчування);
  • лабораторні (ювелірна справа, фармакологія);
  • порційно-лічильні (ресторанний бізнес, торгівля, будівельні супермаркети).

Лабораторні ваги для фасування мають найвищу точність зважування. Рахунково-порційні - це функціональні вироби, а також з досить високим класом точності визначення маси. Терези загального призначення широко застосовуються в побуті та для фасування товарів у торгівлі.

Вибір ваг для фасування за основними параметрами

Купити ваги для фасування можна з різних цінових категорій, з потрібними параметрами, описаними в каталозі://expresservice.com.ua/catalog/vesy-fasovki-kuhni-restorana-kafe: від бюджетного варіанту з обмеженими можливостями до дорожчого просунутого фасувально-лічильного вагового обладнання з розширеними функціоналом.

Важливими для вибору характеристиками є:

  • максимально та мінімально допустиме значення;
  • точність зважування;
  • стаціонарний (від мережі) пристрій чи мобільний (з акумулятором);
  • наявність додаткових можливостей.

Вибір пристрою для фасування за функціональними характеристиками визначається місцем їх застосування. Для дорогих сипких товарів (спеції), де важливий кожен грам, вибирають прилад, здатний зважувати від 0,1 грн. Відповідно, невеликою верхньою межею та похибкою ваги. Для легких сипких (крупа, цукор) та штучних (яблука, цукерки) товарів достатньо межі в 15 кг, а для фасування важкої продукції (цвяхи, гайки) потрібна найбільша межа зважування вище — 30 кг і більше. Актуальність наявності АКБ та часу автономної роботи залежить від умов експлуатації.

На багатофункціональні ваги для фасування ціна буде вищою.

Тому варто звернути увагу на доцільність кожної функції та вибрати оптимальний варіант:

  • автоматичне скидання на нуль;
  • функція "мінус тара";
  • наявність режимів сума, рахунок, порівняння, відсоткове ставлення; дозування;
  • переведення в інші одиниці виміру; автовідключення.

А також можливість підключення RS-485/USB/Etherne. І не варто забувати — ваги для фасування мають бути занесені до Держреєстру та пройти сертифікацію, як усі представлені в нашому магазині моделі.