РРО в смартфоні - завантажити та встановити на Android

РРО у смартфоні – це програмне забезпечення для мобільних пристроїв на платформі Android. Існує ще версія для ПК з підтримкою ОС Windows. Версія для IOS знаходиться на стадії розробки і незабаром порадує власників Еппл пристроїв. Важливо, що проект був запущений лише після тестування РРО у смартфоні, бета-версії надали сім розробників та податкова служба. Що означаєт онлайн-касса у мобільному телефоні, які переваги дає і як почати використовувати її вже зараз – про це наша стаття.

установить РРО на смартфон

Хто може встановити РРО на смартфон

Суб'єкт господарювання, який здійснює реалізацію товарів або надає послуги, може скористатися інноваційним рішенням і встановити РРО на телефон.

Бізнесом таке рішення було зустрінуто з позитивом, адже кожен отримує низку переваг:

  • економія коштів у купівлі касових апаратів. Убогий вибір моделей та висока їх вартість викликає бурю негативу з боку підприємців. Інсталяція на мобільний девайс не потребує зайвих витрат, оскільки такими гаджетами користується більшість людей;

  • жодних витрат на обслуговування за договором із ЦЗГ. Цей обов'язковий пункт було прописано у законодавстві;

  • можливість комбінації програмного РРО у смартфоні із звичайною касою;

  • вибір програмних РРО, офіційно дозволених ДПС, залежно від особливостей бізнесу та особистих переваг підприємця.

Варто зазначити, що використовувати РРО у смартфоні будуть ті ж групи ФОП, які підпадають під обов'язкове застосування онлайн-кас. Законом не встановлено, у якій формі має реєструватися фіскальна каса, можна використати обидва варіанти.

Де завантажити та встановити РРО на Android

Версію для Android смартфонів вже зараз можна скачати в PlayMarket. Держава подбала про те, щоб кожен підприємець мав доступ до безкоштовної розробки, або набував комерційної програми. У чому різниця? Платні інструменти доповнені різними функціями, що дозволяють інтегрувати в систему інші облікові рішення, наприклад бухгалтерський чи складський.

Програмне РРО для смартфона від податкової включає базові функції, проте, відповідає всім критеріям та вимогам, пройшло ретельне тестування, яке тривало до кінця липня 2020 року.

Як встановити РРО на планшет та смартфон

Щоб перейти на програмний РРО в смартфоні, скачати apk-файл буде недостатньо.

Необхідно провести ще низку дій:

  • після того, як встановили додаток на гаджет, його слід зареєструвати у фіскальному сервері податкової служби, надіславши відповідну заяву;

  • на підтвердження фіскальних операцій знадобиться кваліфікований підпис власника бізнесу чи касира, який здійснюватиме розрахунок із клієнтами.

  • Замість КЕП можна оформити цифровий друк, який має ту саму законну силу; надіслати повідомлення з інформацією про сертифікат відкритого ключа, який використовуватиметься в РРО.

Усього кілька простих кроків і ви стаєте власником справжньої мобільної каси. Такі зміни сприятливо відбиваються на веденні бізнесу, оскільки процедура спрощена в рази замість десятка форм і заяв, все можна провести в інтернеті з особистого кабінету.