Як підключити торгові ваги до комп'ютера-опис процесу.

Ця стаття буде корисною для підприємців, власників торгових точок і, звичайно, для системних адміністраторів цих точок. І так, спершу давайте розберемося з головним питанням:

Навіщо потрібно підключати торгові ваги до ПК?

Насамперед підключати ваги на касі потрібно для виключення обману покупців з боку продавців. Ну і звичайно для якіснішого ведення товарного обліку вагового товару в магазині. Крім цього за допомогою ваг Ви зможете робити додаткові операції, наприклад, прихід товару або операція фасування. Як зауважують наші клієнти, зміни помітні вже з першого дня роботи такої системи. Підбір обладнання.

Для організації такої системи Вам знадобиться таке обладнання та комплектуючі:

  • електронні ваги із підключенням до ПК (наявність RS-232);
  • персональний комп'ютер або POS система із встановленою обліковою системою;
  • кабель зв'язку ПК-ваги;

Електронні ваги можуть бути абсолютно різної конфігурації - торгові, лабораторні, фасувальні, лічильні, товарні. Головне - наявність порту підключення RS232 (COM-порт). Слід зазначити, що візуально ваги нічим не відрізняються від звичайних. Ось наприклад, нижче на фото представлені дуже популярні та недорогі торгові електронні ваги Дніпровес-РС.

Весы Днепровес -PC с RS232-для подключения к компьютеру

Ну а тепер перейдемо до тонкощів підключення. Звичайно потрібен персональний комп'ютер (або система POS) до якої фізично будуть підключатися ваги. На комп'ютері має бути програма для роботи. Тут слід трохи зупинитися на особливостях. Деякі програми вимагають зовнішній драйвер керування вагою (наприклад, 1С).

Його можна купити за посиланням-драйвер для підключення вагів к 1С.

Але багато інших сучасних програм для автоматизації робочого місця касира вже мають вбудований протокол управління і не вимагають додаткових витрат. Це наприклад програмUniproRetail, у функціонал якої вже закладено всі популярні моделі ваговимірювального обладнання для торгівлі, фасування, прийому товарів. Завантажити та ознайомитися з програмою Ви зможете нижче за посиланням.

Завантажити безкоштовну 14-денну версію UniproRetail:

Скачать бесплатную 14-дневнюю версию UniproRetail:

Підключивши ваги Ви можете бути впевненими в точності ваги, що передається в комп'ютер. Це значно спрощує та прискорює обслуговування клієнтів та виключається навмисні чи ненавмисні помилки введення ваги. Приклад організації робочого місця наведено нижче.

Звертайтесь! Наші фахівці допоможуть Вам як із підключенням обладнання, так і з комплексною організацією автоматизації будь-яких торгових точок!