Стаття про детектори валют для доларів

Детектор валют для доларів - це пристрій, що дозволяє швидко розпізнати підроблену купюру. Існують цілі інструкції щодо визначення справжності доларових грошових знаків. Але детектори перевіряють за кілька секунд, і не вимагають від працівника компетенції в цьому питанні. Особливо актуальним є прилад у випадках, коли доводиться мати справу з великою кількістю банкнот. Обмінники, банківські установи і навіть приватні особи використовують цей пристрій при отриманні коштів у валюті США. Нерідко придбання детектора валют для доларів окупається при першому виявленні підробки.

Детектор валют для долларов

Види детекторів валют та способи детекції

Пристрої для перевірки доларів різняться за принципом роботи.

Основними є методи визначення справжності:

  • ультрафіолетовий (УФ, UV); магнітний (МД, МГ);
  • інфрачервоного випромінювання (ІЧ, IR);
  • на просвіт.

А також існують універсальні прилади, в яких скомбіновано декілька способів. В інфрачервоних камерах вбудовані інфрачервоні камери відображають банкноту на екран. У такому вигляді фарба на купюрі не видно. Зате чудово проглядаються спеціальні мітки. УФ-метод ґрунтується на тому, що папір для грошових знаків поглинає це випромінювання. Долар США не виняток і не світиться під детектором, крім контрольної поперечної смуги. При перевірці магнітним методом купюру потрібно потерти об спеціальний датчик. Про результати повідомляє звуковий або світловий сигнал. Спосіб "на просвіт" призначений для візуального визначення справжності. Достовірність перевірки у разі залежить від досвіду і кваліфікації співробітника. Найпросунутіші (і найдорожчі) прилади для відстеження фальшивих грошових знаків - це автоматичні пристрої, які проводять повний аналіз банкноти. Вони можуть бути моновалютними (наприклад лише долар) або мультивалютними. Цей пристрій може бути забезпечений інструментами для різних видів перевірки: геометричний аналіз; визначення оптичної густини; детекції за магнітними мітками; ультрафіолетова та інфрачервона; спеціальний аналіз фарби; інші параметри. Найпоширенішим пристроєм для перевірки валют є УФ-прилади.

Торгові точки, підприємства сфери послуг та інші організації, які ведуть розрахунки в інвалюті, воліють купити детектор валют для доларів з ультрафіолетом, оскільки вони мають досить високий ступінь надійності у поєднанні з прийнятною вартістю. Як вибрати детектор валют для доларів Багато хто вибирає детектор валют для доларів за брендом. Звичайно, PRO, DORS, "Спектр" та інші відомі виробники, вироби яких представлені в нашому каталозі, забезпечують жорсткий контроль якості продукції. Проте при підборі пристрою потрібно орієнтуватися і за іншими характеристиками: яка валюта перевірятиметься; обсяг готівки, яку слід дослідити; швидкість роботи із детектором; розмір приладу; види перевірок, доступних для пристрою; харчування; умови експлуатації; додаткові можливості.

Для складного професійного обладнання важливим параметром є можливість оновлення програмного забезпечення при виході банкнот нового зразка. За великого потоку доларів варто розглянути варіанти детекторів для валют, якими можна перевіряти долари пачкою або віялом. Якщо передбачається виїзна робота, важливим є факт наявності автономного харчування та габаритів обладнання. Вартість приладу теж істотний фактор. Хоча за будь-який детектор валют для доларів ціна не більша, ніж можливі збитки від фальшивих доларів.

Що перевірити детектором валют на доларах США

Кожна країна дбає про протидію фальшивомонетникам і забезпечує свої грошові знаки різного роду захистом, який демонструє детектор.

  • Інфрачервоний виділяє ІЧ-мітки, які підробляти дорого та складно. Тому всі купюри нового зразка, у тому числі долар, мають такий засіб захисту від фальсифікації.
  • Ультрафіолетовий детектор показує розташування контрольної лінії, змінюючи її колір.
  • Магнітний датчик зручний тим, що людині не потрібно пам'ятати, де на доларі знаходяться мітки і як вони мають виглядати.
  • Біле нижнє підсвічування виявляє водяні знаки та приховану захисну нитку.
  • Переглядівні детектори дозволяють більш точно візуально оцінити наявність мікроузорів і тексту, розміри банкноти, тривимірну стрічку та інші ознаки, що читаються.

Вибираючи недорогий детектор валют для доларів з достовірним результатом перевірки, можна придбати УФ-прилад, комбінований з іншим способом детекції. Наприклад, із магнітним методом. Така комбінація дозволить компенсувати можливі помилки співробітника, який перевіряє валюту США.